Facilitair Manager (Zuid Nederland) INGEVULD

 

EQUANS is de nieuwe naam van ENGIE Services Nederland. Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen zij opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Zij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen zij hun klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan ze hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

De ontwikkelingen richting 'smart buildings', 'green offices' en 'healthy offices' vragen om een integrale aanpak van soft services als het gaat om bedrijfsvoering, energie en hard services voor technische installaties. Vanuit een strategisch partnership organiseert EQUANS Integrated Facility Management services op het gebied van onder meer energie, water, afval, beveiliging, catering, schoonmaak, technisch beheer en onderhoud integraal. Van ontwerp en advies tot management en van realisatie tot en met continue optimalisatie.

Wij zijn op zoek naar een Facilitair Manager (36-40 uur) voor de Equans gebouwen van Regio Zuid (Noord-Brabant). De afdeling Integrated Facility Management beheert sinds begin 2017 de 40 (kantoor)gebouwen van Equans door heel Nederland.

Als Facilitair Manager bij EQUANS Integrated Facility Management geniet jij van de dynamiek en breedte van jouw functie: van het vertalen en operationaliseren van de klantwens tot op strategisch niveau meedenken. Heb jij minstens 5 jaar ervaring in het facilitaire werkveld, ben je gewend op ieder niveau in de (klant)organisatie te communiceren, heb je ervaring met het volledig zelfstandig aansturen van facilitaire processen? Dan maken wij graag kennis met jou!

Dit ga je doen als Facilitair Manager:

 • In jouw functie als Facilitair Manager ben je verantwoordelijk voor de gebouwen van EQUANS Integrated Facility Management in de regio Zuid (Zeeland, Noord Brabant, Limburg, Gelderland). De dienstverlening bestaat uit het managen en uitvoeren van integrale facility contracten, zowel hard- als soft services.
 • Jij verzorgt, namens EQUANS, de vertaling van de klantwens naar een facilitair concept en de uitvoering hiervan, inclusief de kwalitatieve en financiële verantwoording hiervan.
 • Je plant, organiseert en controleert.
 • Je bent het aanspreekpunt op facilitair gebied voor alle gebouwen in de regio Zuid (Sluiskil, Halsteren, Hoek, Venray (Biogas), Oisterwijk, ASML, Venlo, Geleen, Maastricht, Deventer & Arnhem).
 • Je bent het aanspreekpunt voor verschillende facilitaire zaken met een focus op soft services en hard services. 
 • Je werkt nauw samen met verschillende partijen binnen de organisatie en daarbuiten. Eigen verantwoordelijkheid en initiatief is belangrijk. 
 • Je passie zit in het continu verbeteren, innoveren en professionaliseren van de facilitaire werkprocessen. 
 • Je vormt de brugverbinding tussen de interne klant en de eigen afdeling en tevens tussen de eigen organisatie en derde partijen. In iedere context kun je (en durf je) op respectvolle wijze en met voldoende organisatiesensitiviteit kritisch te zijn en vragen te stellen. Dit alles met het oog op het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van zowel de klant (eigen gebouwen) als onze eigen afdeling.
 • Een belangrijk onderdeel is het zelfstandig contact onderhouden met de interne klant (eigen gebouwen) en leveranciers op tactisch niveau.
 • Je formuleert, analyseert en beheert managementinformatie en signaleert ontwikkelingen en verbeteringen binnen de contractafspraken.
 • Verder voer je structureel overleg met de verschillende leveranciers. Je bespreekt proactief de gerealiseerde afspraken en uitvoeringskwaliteit. 
 • Bij de klant ben je verantwoordelijk voor de invulling en verantwoording ten aanzien van de gestelde KPI’s.
 • De kwaliteit van uitvoer betreft ten allen tijden jouw verantwoordelijkheid. Overzicht, inzicht en een niet aflatende kritische houding zijn hiertoe belangrijk.
 • Je hebt van nature de ambitie de facilitaire dienstverlening vooruit te brengen.
 • In alle relaties vorm jij de natuurlijke verbinder.

 

Je komt te werken in een organisatie waar zij nieuwe ideeën en initiatief erg waarderen. Met het team van EQUANS Integrated Facility Management zijn zij volop in beweging en hebben zij een stevige groeiambitie. Een inspirerende omgeving waar enthousiaste, gedreven collega’s samenwerken. Je kan, mag en moet jezelf laten zien!

In de rol van Facilitair Manager leg je verantwoording af aan de Contractmanager.

 

 

Dit breng je mee:

 • Verantwoordelijkheidsgevoel, oog voor detail, coördinerend en analytisch vermogen, een kritische blik en communicatieve vaardigheden zijn van groot belang als je succesvol wilt zijn in deze functie.
 • Je laat je niet snel van de wijs brengen; hoe druk het ook is, jij behoudt het overzicht. 
 • Je zorgt ervoor dat klanten en leveranciers op de hoogte worden gehouden van ontwikkelingen en vragen.
 • Je uitstekende gevoel voor prioriteren helpt je om te werken aan de juiste zaken.
 • Binnen een omgeving waar verschillende mensen werken vanuit verschillende belangen weet jij op effectieve wijze om te gaan met deze verschillen, hierbij verlies je nooit het vermogen om de juiste kritische vragen te blijven stellen en je doel te behalen. 

Daarnaast breng jij mee:

 • Minimaal HBO werk/denk niveau en minimaal 5 jaar facilitaire werkervaring in een volledig zelfstandige functie;
 • Sterke affiniteit met techniek;
 • Je bent organisatiesensitief, zelfstandig en stressbestendig;
 • Communicatief wendbaar, het vermogen op ieder niveau effectief te kunnen communiceren;
 • Sterk ontwikkeld (financieel) analytisch vermogen;
 • Een ondernemende en commerciële instelling;
 • Een woonplaats in de regio Noord-Brabant (klantgebied varieert van Maastricht tot Deventer en Zeeland);
 • In het bezit van een rijbewijs en bereid te reizen binnen Nederland (naar je opdracht).

Wat biedt Equans IFM je:

Persoonlijke begeleiding, vrijheid, kansen om jezelf te ontwikkelen, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde concern van onze opdrachtgever, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

Naast aandacht voor persoonlijke groei biedt onze opdrachtgever een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Uiteraard krijg je alle middelen tot je beschikking die je nodig hebt: een laptop, mobiele telefoon en een leaseauto. Daarnaast kun je rekenen op een goede pensioenregeling en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nathalie Schellart (nathalie.schellart@nanisearch.nl 06-14182362) of Nicole van der Plas (nicole.vanderplas@nanisearch.nl 06-46121789).