IT Traineeship: Top Engineer Program ING

 

Voor één van onze opdrachtgevers zijn we op zoek naar kandidaten voor een IT-Traineeship. Deze opdrachtgever faciliteert een voedingsbodem waarin talent kan groeien. De boel in beweging krijgen, daar geloven ze in. Ze doen dit onder andere met hun Dedicated Programs. Deze Dedicated Programs focussen zich specifiek op één bedrijf: het Top Engineer Program bij ING, het IT Business Program bij ABN AMRO en het KLM IT-Talent program. Binnen één van deze organisaties zal je jezelf in een innovatieve omgeving steeds verder specialiseren. Naast jouw specialisatie bij de opdrachtgever faciliteert onze opdrachtgever begeleiding en uitdagende trainingen die je samen met jouw team van 5-7 andere trainees doorloopt.

Wat kan je verwachten in het ING programma:

Het ING Top Engineers Program is een Traineeship voor talentvolle starters die passie hebben voor Software Development.

In dit Traineeship wordt jou het beste van twee werelden geboden:

  • Enerzijds een innovatieve IT-omgeving binnen ING waar je je in korte tijd inhoudelijk sterk kan ontwikkelen tot een getalenteerde software developer
  • En anderzijds een uitgebreid trainingsprogramma en begeleiding (en niet te vergeten de sociale activiteiten) bij onze opdrachtgever, zodat jouw groeicurve zo steil mogelijk gemaakt kan worden!

Het Top Engineer Program is een IT-Traineeship voor enthousiaste, WO-afgestudeerde béta studenten met een passie voor Software Engineering die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste online bank van Europa aan de slag te gaan, de ING.

In deze 13 maanden doorloop je het programma met een team van circa 5-7 Top Engineers. In de eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding bij onze opdrachtgever. Deze staat geheel in het teken van je werkzaamheden binnen ING. Je krijgt verschillende hardskill trainingen over de hele stack (oftewel alles wat erbij komt kijken bij het bouwen van een applicatie), gaat zelf met je team een applicatie bouwen en er zijn verschillende teambuildingsactiviteiten zodat je je team beter kan leren kennen.

Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving van ING, waar je volgens de nieuwste methoden binnen complexe IT projecten werkt. Als Engineer vervul je in een professioneel team van Development- en Operations Engineers (DevOps team) een belangrijke IT inhoudelijke rol bij onder andere het ontwikkelen van applicaties.

De match met de afdeling waar je binnen ING komt te werken, wordt gemaakt aan de hand van je voorkeuren en interesses en je gaat in gesprek met de verantwoordelijke manager binnen de ING voordat je start. Wil jij aan de slag als front-end engineer? Dan koppelen we je aan een manager die op zoek is naar een front-end engineer. Maar als je meer in de richting van full-stack, back-end programmeren of data analyse wilt gaan, vice versa.

Persoonlijke ontwikkeling

Naast je inhoudelijke rol bij ING krijg je van onze opdrachtgever persoonlijke coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast volg je met je traineegroep van circa 5-7 andere trainees ook gedurende het jaar nog verschillende softskill trainingen, waardoor jij je zowel persoonlijk als professioneel verder kan ontwikkelen. Onze opdrachtgever heeft als doel jou daar zo goed mogelijk in te begeleiden!

 

Functie eisen

  • Universitaire studie: Je hebt een bèta studie afgerond (Informatica, Artificial Intelligence, Computing Science, Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde of een aanverwante studierichting).
  • Programmeren: Je hebt (aantoonbare) affiniteit met programmeren en wilt jezelf daar verder in ontwikkelen.
  • Interesses: Je wordt enthousiast van termen als Agile, Scrum, Test Driven Development en Continuous Delivery.
  • Innovatie: Je bent dol op het IT vak en volgt met plezier nieuwe ontwikkelingen.
  • Systemen: Je hebt interesse in JavaPolymer, Scala, JQuery, HTML, CSS, Jersey, Jackson (JSON) en/of Spring Framework.
  • Authentiek: Je bent zelfkritisch en je wilt heel graag groeien. Daarnaast zijn je sociale skills goed ontwikkeld.

Solliciteren?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nathalie Schellart (06-14182362) of Nicole van der Plas (06-46121789) of via info@nanisearch.nl

Wil je direct solliciteren? Stuur ons dan je curriculum vitae en motivatie.