IT Traineeship: NIBC IT Business Program

Portfolio Analist

Voor Young Colfield zijn we op zoek naar kandidaten voor het NIBC IT Business Program in Den Haag. Young Colfield faciliteert een voedingsbodem waarin talent kan groeien. De boel in beweging krijgen, daar geloven ze in. Ze doen dit onder andere met hun Dedicated Programs. Deze Dedicated Programs focussen zich specifiek op één bedrijf, in dit geval NIBC.

In een jaar groeien van afgestudeerde met veel potentie tot zelfverzekerde high potential met een flinke dosis inhoudelijke en persoonlijke kennis! Met het IT Traineeship bieden zij jou het beste van twee werelden:

 • Enerzijds learning on the job in de dynamische IT omgeving van NIBC, waar je je in korte tijd inhoudelijk sterk kan ontwikkelen tot een volwaardige professional.
 • en anderzijds een uitgebreid hard- en softskill trainingsprogramma (die je samen met jouw team van 4-8 andere trainees doorloopt), persoonlijke begeleiding en niet te vergeten de kennissessies & sociale activiteiten bij Young Colfield in Amsterdam. Zodat jouw groeicurve zo steil mogelijk gemaakt kan worden.

Wat kan je verwachten in het NIBC programma:

Je gaat 13 maanden lang via Young Colfield aan de slag bij NIBC. In het selectieproces bepalen jullie samen welke rol het beste matcht bij jouw ervaringen en ambities. Ze vinden het namelijk belangrijk dat jij op een plek terecht komt die bij je past. Want als jij op je plek zit, kun jij zijn wie je bent en zo waarde toevoegen. En dat is nou precies wat wij en NIBC graag willen! Tijdens dat jaar biedt Young Colfield jou een persoonlijk ontwikkelingstraject, waardoor jij een prachtige kick-start kan maken van jouw carrière.

NIBC is een relatief kleine speler in de financiële dienstverlening en is voortdurend op zoek naar niches waar andere banken niet kunnen opereren. Wanneer hun commerciële afdelingen een marktkans identificeren, moet NIBC IT snel nieuwe IT-oplossingen kunnen realiseren om in te spelen op de behoeften van de klanten van NIBC. Bankieren wordt immers steeds meer digitaal en IT gedreven! Dit doen ze door te werken met geavanceerde technologieën en de ondernemersgeest die door de aderen van het bedrijf stroomt. 

Digitale transformatie
Word je enthousiast van het meewerken aan een vooruitstrevend bedrijf dat middenin een digitale transformatie zit? Dan is NIBC de plek voor jou! De IT-afdeling is namelijk de drijvende kracht achter de digitale transformatie van de bank. Deze transformatie heeft onder andere als doel om de business en de IT verder met elkaar te verbinden en integreren. De nieuwe IT organisatie streeft ernaar om snel product ontwikkelingen en/of digitale software gerelateerde ontwikkelingen op te leveren. Door de implementatie van Scrum en Agile zal daarom de samenwerking in gezamenlijke projecten intensiveren en de transformatie naar DevOps zal een soepele circulaire run van ontwikkeling, implementatie, beheer en verandering mogelijk maken, waardoor NIBC nog beter in staat zal zijn om snel nieuwe kansen te benutten.

Wat leer je in het persoonlijke ontwikkelingstraject?

Bij Young Colfield helpen ze jou om zelfbewuster te worden. Waar ben je goed in, wat zijn je valkuilen zijn én hoe kan je impact maken op een manier die bij jou past. Dit doen ze door:

 • Eén op één begeleiding.
 •  Het soft-/hardskill trainingsprogramma.
 • Het samen voorbereiden en faciliteren van evaluatie gesprekken met je NIBC manager.
 • Én het team dat je vormt met 4-8 andere IT trainees waarbij veel aandacht wordt besteed aan teambuilding en intervisie momenten met elkaar.

Oftewel, alles wat te maken heeft met jouw ontwikkeling is allemaal gericht op het faciliteren van jouw groei in de dingen die jij leuk en belangrijk vindt!

Wat levert het programma jou op?

Het ontwikkelen van jouw talent, zowel inhoudelijk als persoonlijk, staat bij Young Colfield én NIBC centraal. Na een jaar loopt het trainingsprogramma af en bij een prettige samenwerking is de intentie dat NIBC het contract overneemt, waardoor je daar in dienst kan treden. Met een flinke dosis inhoudelijke kennis rijker, bewuster van wat je talenten en valkuilen zijn én een scherper kompas welke richting jij op wilt met je carrière.

 

Wat houdt de rol van Portfolio Analist in bij NIBC?

Word jij enthousiast van een rol waarin je veel aan het schakelen bent met verschillende stakeholders, een rol vervult in het digitale transformatie proces van de bank en op strategisch niveau meedenkt? Lees dan verder….

Als portfolio analist (PA) bent je echt een spin in het web. Je bent continue bezig met het managen van projecten en programma’s die voor de bank belangrijk zijn om uiteindelijk de strategie te behalen. Dit houdt o.a. in dat je de IT afdelingen ondersteunt en adviseert op het gebied van Project Portfolio management. De PA beoordeelt, bewaakt en rapporteert namelijk de voortgang van de digitale transformatie, zodat alle relevante belanghebbenden goed worden geïnformeerd. Verder ondersteunt de PA projectportfoliobeheer bij het beoordelen van de impact van veranderingen binnen de projectportfolio. En je bewaakt en verbetert continu de Change Management Methodology (begeleiding, snelle referenties, sjablonen, faciliteert teams en verandert leads waar nodig, verzamelt geleerde lessen, etc.).

 • Aandachtsgebieden waarmee je aan de slag gaat zijn; Kwaliteitsborging, Risicobeheer, Planning, Financiële administratie, Business Case management & Benefit Management.
 • Je zorgt er dus voor dat alle stakeholders worden betrokken en met positieve energie samenwerken aan de digitale transformatie van de IT organisatie van NIBC.
 • Je krijgt in deze rol snel helder hoe de verschillende IT- en business onderdelen met elkaar samenwerken.
 • Daarnaast kan je snel impact maken, aangezien je met je team rapporteert aan de board van de IT organisatie.

Hoe ziet jouw team eruit?
Als PA kom je in het Portfolio Office team terecht binnen de business unit IT. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het adviseren van de IT organisatie over het inrichten en het professionaliseren van het portfoliomanagement. Dit is essentieel voor de IT organisatie om maximaal wendbaar te zijn en zo de strategische doelstellingen te realiseren. Dit team zorgt ervoor dat IT-veranderingen waarde toevoegen en een effectief beheer van de IT-veranderingen mogelijk maakt.

Je komt in een relatief klein en jong team terecht, van circa zeven mensen die de ambitie hebben om de praktijk de komende jaren naar een meer strategisch niveau te brengen. In dit team krijg jij de kans om portefeuillebeheer op zowel operationeel, strategisch als tactisch niveau verder mee op te bouwen. Daarnaast wordt jouw manager omschreven als mensgericht en transparant in de communicatie. Zij zal je coachen en samen met jou kijken hoe jij je het beste kan ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel.

 

Functie eisen

NANI search is voor deze rol bij NIBC op zoek een energieke en communicatief vaardige portfolio analist, die het Portfolio office team komt versterken! De volgende voorwaarden, competenties en eigenschappen vinden we belangrijk bij jou terug te zien:

 • Een WO bachelor en/of masterdiploma (Bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde, Change management, Economie of Business Information Management) en maximaal 0 - 3 jaar relevante werkervaring (na afstuderen).
 • Je hebt affiniteit met IT.
 •  Je bent daadkrachtig en in staat om structuur te brengen.
 • Geweldige communicatieve vaardigheden en je kan makkelijk verbinding maken met anderen.
 •  Je bent daadkrachtig en in staat om structuur te brengen.
 • Je bent initiatiefrijk en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Het vermogen om snel in staat te zijn om op operationeel, tactisch en strategisch niveau te acteren.
 • Goede consultancy en analytische skills (presenteren, adviseren).
 • Je bent een echt teamplayer.
 •  Je bent veerbaar. NIBC zit midden in de digitale transformatie van de bank. Zo’n verandering gaat niet zonder slag of stoot. Je krijgt een kick van het betrokken zijn bij veranderprocessen. Je hebt dus het vermogen om effectief om te gaan met veranderende verwachtingen of uitdagingen.
 •  Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal zijn een must.
 •  Een pré is je ervaring met Scrum/Agile werken.

 

Solliciteren?

In bijgaand Youtube filmpje krijg je nog een extra, goed beeld van Young Colfield.

https://www.youtube.com/watch?v=aHoZdatFEAY

Word je enthousiast van alles? Neem dan contact op met Nathalie Schellart (06-14182362 / nathalie.schellart@nanisearch.nl of Nicole van der Plas (06-46121789 / nicole.vanderplas@nanisearch.nl)

Alle info ook op www.nanisearch.nl