IT Traineeship: ABN AMRO IT Business Program

 

Voor één van onze opdrachtgevers zijn we op zoek naar kandidaten voor een IT-traineeship. Deze opdrachtgever faciliteert een voedingsbodem waarin talent kan groeien. De boel in beweging krijgen, daar geloven ze in. Ze doen dit onder andere met hun Dedicated Programs. Deze Dedicated Programs focussen zich specifiek op één bedrijf. Op dit moment lopen er traineeships bij ING, ABN AMRO, KLM en NIBC.

Het doel is om in een jaar te groeien van afgestudeerde met veel potentie tot zelfverzekerde high potential met een flinke dosis inhoudelijke en persoonlijke kennis!

 

Wat kan je verwachten in het ABN AMRO programma:

Het ABN AMRO IT Business Program is een trainee programma waarbij je wordt opgeleid om de behoeftes uit de business door te vertalen naar toepasbare IT-oplossingen. Het is een éénjarig traineeship waarin je veel projectmatig zal gaan werken. Door de digitalisering van bankactiviteiten vormt IT steeds meer het kloppende hart van de bank: en daar ga jij aan de slag. Je leert complexe bedrijfsprocessen te analyseren en te optimaliseren door middel van toepasbare IT-oplossingen.

Als ABN AMRO IT Business trainee start je een éénjarig traineeship dat gericht is op gedreven, WO-afgestudeerde starters met een passie voor IT. Dus ben jij recent afgestudeerd (max. 2/3 jaar werkervaring) en wil je de schakel zijn tussen IT en Business binnen een van de grootste banken van Nederland waar IT volop in ontwikkeling is? Lees dan snel verder!

Met het IT Traineeship bieden zij jou het beste van twee werelden:

  • Enerzijds learning on the job in de professionele en innovatieve IT omgeving van ABN AMRO, waar je je in korte tijd inhoudelijk sterk kan ontwikkelen tot een volwaardige IT’er;
  • Anderzijds een uitgebreid hard- en softskill opleidingsprogramma, persoonlijke begeleiding en niet te vergeten de kennissessies & sociale activiteiten bij onze opdrachtgever. Zodat jouw groei curve zo steil mogelijk gemaakt kan worden!

Op welke uitdagende plek kan ik terecht komen? 

Binnen ABN AMRO werk je als vast onderdeel van een scrum team aan uitdagende projecten en blijf je naar IT mogelijkheden zoeken binnen de bank. Elk scrum team werkt in korte sprints van 2-3 weken, waarin het team gezamenlijk de taken kiest en deze verdeeld onder de teamleden. Daarnaast is er een transitie gaande richting DevOps, wat inhoudt dat je van A tot Z de eigenaarschap hebt met je gehele team voor een mooi eindresultaat, je werkt dus nauw samen met alle andere IT-experts. Dit betekent ook dat je rol binnen het team kan variëren van developer of tester tot business analist, van data analist tot data scientist. In elk van deze rollen kan je jouw talenten laten zien en kun je jezelf verder verdiepen in de rol die jou het meest aanspreekt. Er is dus van alles mogelijk: van diehard programmeren tot business analyse en van modelleren tot testing en data analyse.

 

De match met de afdeling waar je binnen ABN AMRO komt te werken wordt gemaakt aan de hand van jouw voorkeuren en interesses. We vinden het namelijk belangrijk dat jij op een plek terecht komt die bij je past, want als jij op je plek zit kun jij zijn wie je bent en zo waarde toevoegen. Daarnaast is er binnen ABN AMRO veel vrijheid om rond te kijken en te ontdekken. Jouw ontwikkeling staat hierin voorop! Nadat je dit uitdagende programma van 12 maanden doorlopen hebt, heeft ABN AMRO de mogelijkheid jou een contract aan te bieden.

 

Op dit moment zijn er 4 concrete plekken/rollen waar we trainees voor zoeken, klik hier!

 

Met wat voor soort projecten houd ik mij dan bezig?

Voorbeelden van projecten zijn het implementeren van interfaces en datastromen tussen nieuwe tools en bestaande applicaties, zoals de Tikkie-app, het verbeteren van huidige IT processen in het kader van wet- & regelgeving, het opsporen van niet-financiële fraude binnen de bank, of het implementeren van modellen die het gedrag van de klant kan voorspellen bij verschillende, ingewikkelde scenario’s.

 

Waarom dit traineeship via onze opdrachtgever?

Naast je inhoudelijke rol bij ABN krijg je van onze opdrachtgever persoonlijke coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.  Onze opdrachtgever helpt jou om zelfbewuster te worden over jezelf. Waar ben je goed in, wat zijn je valkuilen zijn én hoe kan je impact maken op een manier die bij jou past. Dit doen ze door: het soft-/hardskill opleidingsprogramma, één op één coaching, het samen voorbereiden en faciliteren van evaluatie gesprekken met je opdrachtgever én het team dat je vormt met 4-8 andere IT trainees waarbij veel aandacht wordt besteed aan teambuilding en intervisie momenten met elkaar. Oftewel, alles wat te maken heeft met jouw ontwikkeling is allemaal gericht op jou helpen groeien in de dingen die jij leuk en belangrijk vindt! 

 

 Functie eisen

  • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in Technische Bedrijfskunde, (Business) Information Management, Finance, Informatica, Wiskunde, Econometrie of vergelijkbare (bèta) richtingen. Heb je een andere richting, maar wel affiniteit met IT en de financiële sector? Geen probleem! Neem gerust contact met ons op om te zien of dit programma bij jou past;
  • Je hebt ervaring met IT in de vorm van kennis van een of meerdere programmeertalen (bijv. Python, C#, Java), IT systemen of data analyse en databases óf wilt hier maar al te graag in duiken. Ervaring hierin is zeker een pre, maar er is ook veel ruimte om dit te gaan leren;
  • Er wordt verwacht dat je analytisch zeer vaardig bent en dat jij je makkelijk in nieuwe informatie kan storten. Nauwkeurig, scherp, leergierig en nieuwsgierig, ben jij dat? Daarbij ben je niet bang om verantwoordelijkheid te nemen en durf je bij te sturen!
  • Je bent nieuwsgierig naar het ontdekken van jouw talenten en bereid om te reflecteren;
  • Je bent nauwkeurig, resultaatgericht, leergierig en een team player;
  • Je bent reflectief en staat te popelen om jezelf zowel inhoudelijk als persoonlijk verder te ontwikkelen.

Verder ben jij...?

  • Niet bang voor een uitdaging- Jij bent onbevangen, daadkrachtig en wilt reflecteren op jezelf. Daarnaast ben je niet bang om met een klein dynamisch team aan de slag te gaan, in een van de diverse rollen.
  • Een echte verbinder – Jij bent een teamspeler en vindt in verbinding staan belangrijk. Niet alleen met jezelf, maar ook met anderen. Samen met maximaal zeven andere trainees vorm je een traineegroep, jullie inspireren en motiveren elkaar. Je leert van, met en door elkaar.

Solliciteren?

Dit traineeship biedt je de gouden combinatie van learning on the job in een dynamische corporate en coaching & training vanuit een kleine, informele organisatie. Is een rol als IT Business Trainee bij ABN AMRO wat voor jou? We willen dan heel graag kennis met je maken!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nathalie Schellart (06-14182362) of Nicole van der Plas (06-46121789) of via nathalie.schellart@nanisearch.nl of nicole.vanderplas@nanisearch.nl