Voor een mooie IFM-opdrachtgever zoeken wij voor hun klantlocatie in Olst ter uitbreiding een:

Facilitair Coördinator

Ondernemende sparringpartner die stevig in zijn/haar schoenen staat

 

Bij de klant in Olst ben jij medeverantwoordelijk voor het coördineren van alle geleverde services. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering, beheersing en optimalisatie van de overeengekomen services. Het doel is om hoge kwaliteit van dienstverlening te behalen tegen het overeengekomen (financieel) resultaat. Je bent samen met de Facilitair Manager en je team verantwoordelijk voor het budget en de continuïteit van de dienstverlening. 

Je gaat je vooral richten op de werkzaamheden binnen de softservices. Vanwege de continuïteit van de dienstverlening zul je ook te maken krijgen met de meer technische werkzaamheden.

Verder kun je collega’s en leveranciers ondersteunen, begeleiden en indien nodig controleren. Daarnaast kun je niet alleen je eigen werk, maar ook dat van collega’s en leveranciers, zodanig plannen en organiseren dat het werk tijdig gereed is.

In deze rol rapporteer je aan de Facility Manager.

 

Wat breng je mee?

Klanttevredenheid en overeengekomen (financiële) resultaten staan voorop. Je bent analytisch, accuraat en hebt affiniteit met techniek. Je staat stevig in je schoenen, luistert goed naar de klantwens en ziet commerciële kansen. Verder vragen wij:

• MBO+/HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde facilitaire opleiding;

• Minimaal 3 jaar ervaring in het aansturen van meerdere facilitaire diensten;

• Ervaring met Navision is een pré;

• Bereidheid tot het draaien van consignatiediensten;

• Je kunt goed samenwerken, bent innovatief en ondernemend;

• Uitstekende beheersing van Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift.

 

Wie is onze opdrachtgever?

 

Onze opdrachtgever is marktleider in facility management in Duitsland, Luxemburg en Zwitserland en heeft een sterke positie in de grootste Europese markten en in het Verenigd Koninkrijk. Ze zijn actief in 22 landen waarbij de focus ligt op Facility Management en Real Estate. Onze opdrachtgever levert facilitaire diensten met een focus op innovatieve oplossingen die blijvend meerwaarde bieden voor de klant. Zij streven hierbij naar een geïntegreerde aanpak in nauwe samenwerking met de klant en richten zich op langdurige klantrelaties. ‘Realising Potential’ is hierbij een veelgebruikt begrip. In Nederland zijn ze actief sinds 2013 en bedienen ze momenteel klantlocaties door het hele land.

Een jong bedrijf dus dat gespecialiseerd is in integrated facility management. Ze hebben een gezonde groei ambitie, waarbij iedere medewerker meetelt. Ze bieden jou een werkomgeving waarin jij je kunt ontwikkelen en waar ondernemerschap zeer wordt gewaardeerd.

 

Wat bieden zij?

 

Onze opdrachtgever biedt haar medewerkers een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, de mogelijkheid om door te groeien en de kans jezelf verder te ontwikkelen. Een greep uit dit pakket is:

  • Salaris passend bij jouw kennis en ervaring, lopend van € 3.000,- tot en met € 4.300,-;
  • 28 vrije dagen per jaar;
  • 8% vakantiegeld;
  • Uitgebreide horizontale en verticale doorgroeimogelijkheden;
  • Laptop & telefoon van de zaak;
  • Reiskostenregeling of een OV-abonnement;
  • Een eigen bijdrage van maar 2% van de grondslag voor je pensioen;
  • Premievrije WGA-arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Zij bieden je een uitdagende fulltime functie in een informele organisatie. Kortom een mooi arbeidsvoorwaardenpakket passend bij de functie.

 

Interesse?

Wil je deel uitmaken van deze mooie organisatie? Stuur ons jouw cv of bel/mail ons voor meer informatie!

Nathalie Schellart (06-14182362/nathalie.schellart@nanisearch.nl) of Nicole van der Plas (06-46121789/nicole.vanderplas@nanisearch.nl)