Facilitair Coördinator IFM in Veghel *VERVULD*

 

Voor een opdrachtgever op het werkveld van Integrated Facility Management zijn we per direct op zoek naar een Facilitair Coördinator in Veghel.

De afdeling Integrated Facility Management is een snelgroeiende, jonge tak binnen deze organisatie. De ontwikkelingen richting ‘smart buildings’, ‘green offices’ en ‘healthy offices’ vragen om een integrale aanpak van soft services als het gaat om de bedrijfsvoering en energie en hard services als het gaat om de installaties. De keuze voor onze opdrachtgever betekent voor hun klanten één aanspreekpunt als sparringpartner op strategisch niveau. Vanuit dit strategisch perspectief organiseren zij de services op het gebied van onder meer energie, water, afval, beveiliging, catering, schoonmaak, technisch beheer en onderhoud integraal. Van ontwerp en advies tot management en van realisatie tot en met continue optimalisatie.

De afdeling IFM vervult als managing partner een proactieve adviesrol bij hun klanten. Zij helpen hun klanten de dienstverlening zo te organiseren dat zij winst behalen in efficiency, productiviteit én comfort. Zo leveren zij een bijdrage aan het behalen van strategische doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, huisvesting en medewerkersproductiviteit en -tevredenheid. Daarbij ontzorgen zij hun klanten volledig, zodat de klant de ruimte heeft om zich te focussen op zijn core business. Op die manier maken zij de stap van commodity naar added value.

Onze opdrachtgever levert energie en is partner op het gebied van besparen, verduurzamen, opwekken en de allesomvattende energietransitie. De unieke combinatie van energie partner en technische dienstverlener stelt onze opdrachtgever in staat om duurzame ambities van klanten en maatschappij te realiseren. 

Functieomschrijving

In de functie van Facilitair Coördinator IFM ben je verantwoordelijk voor een effectieve en efficiënte coördinatie van de overeengekomen integrale facilitaire dienstverlening op één of meerdere locaties bij onze opdrachtgevers. In de integrale facilitaire managementcontracten zijn zowel hard- als soft services opgenomen, dit betekent dus techniek en soft services. Je bewaakt de gemaakte afspraken op kwalitatief, financieel en procesmatig niveau en zorgt voor de dagelijkse operationele aansturing van de verschillende facilitaire diensten waarbij je ook externe leveranciers aanstuurt.

Je bent financieel eindverantwoordelijk waarbij je stuurt op budget en rendement, maar waarbij je ook oog hebt voor de mogelijke besparingen voor de opdrachtgever. Voor de opdrachtgever ben jij het aanspreekpunt; degene die weet wat er speelt en kennis van zaken heeft. De opdrachtgever ervaart dat jij haar portemonnee beheert. 

Periodiek verzorg je een heldere (financiële) managementrapportage waarmee je zowel de klant als de eigen organisatie inzicht verschaft. Je legt verantwoording af aan de Contract Manager, die contractverantwoordelijk is. De Contract Manager zal op strategisch niveau met de opdrachtgever communiceren. Operationeel en Tactische communicatie verzorgt de facilitair coördinator. De Contractmanager heeft een groot aantal contracten onder zijn/haar verantwoordelijkheid. De Contractmanager en de facilitair coördinator werken dan ook nauw samen voor deze specifieke klant. 

Continu ben je op zoek naar innovatieve methodes en technieken om de multidisciplinaire samenwerking nog beter uit te voeren en lever je een actieve bijdrage aan het initiëren van verbetervoorstellen waarbij je een scherp oog hebt voor de ontwikkelingen bij zowel de klant als in de markt. Je zorgt voor een goede/volwassen relatie met onze opdrachtgever en bent hierin een gelijkwaardig gesprekspartner. Op operationeel en tactisch niveau heb je regelmatig overleg met de klant, leveranciers en binnen de eigen organisatie. 

Wat ga je doen en wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

 • Je beweegt je gemakkelijk in een organisatie waarin verschillende belangen een rol spelen en je bent een goede gesprekspartner op alle niveaus.
 • Je werkt nauw samen met de Senior Beheerder Techniek van onze opdrachtgever.
 • Affiniteit met techniek en duurzaamheid is een pré.
 • Je bewaakt de gemaakte afspraken op kwalitatief, financieel en procesmatig niveau en zorgt voor de dagelijkse operationele aansturing.
 • Je bent financieel eindverantwoordelijk waarbij je stuurt op budget, maar waarbij je ook oog hebt voor de mogelijke besparingen voor de klant. De opdrachtgever ervaart dat jij haar portemonnee beheert.
 • Voor de klant ben jij het 1e aanspreekpunt; degene die weet wat er speelt en kennis van zaken heeft. Je bent Single Point of Contact voor de hard- en soft services.
 • Continue ben je op zoek naar innovatieve methodes en technieken om de multidisciplinaire samenwerking te verbeteren.
 • Je levert een actieve bijdrage aan het initiëren van verbetervoorstellen waarbij je een scherp oog hebt voor de ontwikkelingen bij zowel de klant als in de markt.
 • Periodiek verzorg je een heldere (financiële) managementrapportage waarmee je zowel de klant als de eigen organisatie inzicht verschaft. Je legt verantwoording af aan een Contract Manager, die contractverantwoordelijk is. De Contract Manager zal op tactisch en strategisch niveau met de opdrachtgever communiceren. Hij of zij heeft een groot aantal contracten onder verantwoordelijkheid en moet door jou ontzorgd worden.
 • Je zorgt voor een goede/volwassen relatie met onze opdrachtgever en bent hierin een gelijkwaardig gesprekspartner. Op operationeel en tactisch niveau heb je regelmatig overleg met de klant, serviceproviders (leveranciers) en binnen de eigen organisatie.
 • Je staat stevig in je schoenen.

Functie-eisen

 • Je beschikt over een afgeronde facilitaire opleiding op HBO niveau
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring, waaronder enkele jaren bij een facilitaire dienstverlener
 • Je bent financieel sterk ontwikkeld
 • Ervaring met veiligheid en gezondheid in de industriële foodsector is een pré.
 • Je beschikt over een klantgerichte en proactieve houding.
 • Je bent sterk in plannen en organiseren, hebt aandacht voor kwaliteit en bent in staat om op uitstekende wijze relaties op te bouwen en te onderhouden. 

Competenties

 • Klantgericht handelen
 • Plannen en organiseren
 • Resultaatgericht
 • Ondernemerschap
 • Vasthoudendheid

Zij bieden

 • Een uitdagende baan (36-40 uur) met volop ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.
 • Aantrekkelijk salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Bij een dienstverband van 40 uur per week 38 vrije dagen per jaar, zodat werk en privé goed in balans is te houden. 

Solliciteren?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nathalie Schellart (06-14182362) of Nicole van der Plas (06-46121789) of via info@nanisearch.nl