Business IT Traineeship NIBC

Portfolio Analist @Portfolio management

 

Voor Young Colfield zijn we op zoek naar kandidaten voor het NIBC IT Business Program in Den Haag. Young Colfield faciliteert een voedingsbodem waarin talent kan groeien. De boel in beweging krijgen, daar geloven ze in. Ze doen dit onder andere met hun Dedicated Programs. Deze Dedicated Programs focussen zich specifiek op één bedrijf, in dit geval NIBC.

In een jaar groeien van afgestudeerde met veel potentie tot zelfverzekerde high potential met een flinke dosis inhoudelijke en persoonlijke kennis! Met het IT Traineeship bieden zij jou het beste van twee werelden:

 • Enerzijds learning on the job in de dynamische IT omgeving van NIBC, waar je je in korte tijd inhoudelijk sterk kan ontwikkelen tot een volwaardige professional.
 • en anderzijds een uitgebreid hard- en softskill trainingsprogramma (die je samen met jouw team van 4-8 andere trainees doorloopt), persoonlijke begeleiding en niet te vergeten de kennissessies & sociale activiteiten bij Young Colfield in Amsterdam. Zodat jouw groeicurve zo steil mogelijk gemaakt kan worden.

Wat kan je verwachten in het NIBC programma:

Je gaat 13 maanden lang via Young Colfield aan de slag bij NIBC. In het selectieproces bepalen jullie samen welke rol het beste matcht bij jouw ervaringen en ambities. Ze vinden het namelijk belangrijk dat jij op een plek terecht komt die bij je past. Want als jij op je plek zit, kun jij zijn wie je bent en zo waarde toevoegen. En dat is nou precies wat wij en NIBC graag willen! Tijdens dat jaar biedt Young Colfield jou een persoonlijk ontwikkelingstraject, waardoor jij een prachtige kick-start kan maken van jouw carrière.

NIBC is een middelgrote speler in de financiële dienstverlening en is voortdurend op zoek naar niches waar andere banken niet kunnen opereren. Wanneer hun commerciële afdelingen marktkansen identificeren, is de uitdaging voor NIBC IT om snel nieuwe IT-oplossingen te realiseren en daarmee in te spelen op de behoeften van de klanten van NIBC. Bankieren wordt immers steeds meer digitaal en IT gedreven! NIBC doet dit door te werken met geavanceerde technologieën en de ondernemersgeest die door de aderen van het bedrijf stroomt.

Digitale transformatie
Word je enthousiast van het meewerken aan een vooruitstrevend bedrijf dat middenin een digitale transformatie zit? Dan is NIBC de plek voor jou! De IT-afdeling is namelijk de drijvende kracht achter de digitale transformatie van de bank. Deze transformatie heeft onder andere als doel om de business en de IT verder met elkaar te verbinden en integreren. De nieuwe IT organisatie streeft ernaar om snel product ontwikkelingen en/of digitale software gerelateerde ontwikkelingen op te leveren. Door de implementatie van Agile werkvormen wordt de samenwerking in gezamenlijke projecten geïntensiveerd. De uiteindelijke transformatie naar DevOps creëert een soepele circulaire run van ontwikkeling, implementatie, beheer en verandering mogelijk maken, waardoor NIBC nog beter in staat is om snel nieuwe kansen te benutten.

Wat leer je in het persoonlijke ontwikkelingstraject?

Bij Young Colfield helpen ze jou om zelfbewuster te worden. Waar ben je goed in, wat zijn je valkuilen én hoe kan je impact maken op een manier die bij jou past. Dit doen ze door:

 • Eén op één begeleiding.
 • Het soft-/hardskill trainingsprogramma.
 • Het samen voorbereiden en faciliteren van evaluatiegesprekken met je NIBC manager.
 • Én het team dat je vormt met 4-8 andere IT trainees waarbij veel aandacht wordt besteed aan teambuilding en intervisie momenten met elkaar.

Oftewel, alles wat te maken heeft met jouw ontwikkeling is allemaal gericht op het faciliteren van jouw groei in de dingen die jij leuk en belangrijk vindt!

Wat levert het Dedicated Programma jou op?

Het ontwikkelen van jouw talent, zowel inhoudelijk als persoonlijk, staat bij Young Colfield én NIBC centraal. Na een jaar loopt het trainingsprogramma af en bij een prettige samenwerking is de intentie dat NIBC het contract overneemt, waardoor je daar in dienst kan treden. Met een flinke dosis inhoudelijke kennis rijker, bewuster van wat je talenten en valkuilen zijn én een scherper kompas welke richting jij op wilt met je carrière.

 

Wat houdt de rol van Portfolio Analist in bij NIBC?

Word jij enthousiast van een rol waarin je veel aan het schakelen bent met verschillende (strategische) stakeholders, een rol vervult in het digitale transformatie proces van de bank en de impact hiervan vertaalt naar hoe de strategische veranderkalender van de bank wordt gemanaged. Lees dan verder...

Portfolio Office is het team dat verantwoordelijk is dat NIBC met de juiste projecten en programma’s, de juiste veranderingen brengen in de organisatie die NIBC in staat stelt om haar doelen te behalen. Als Portfolio Analist (PA) bent je echt een spin in het web, omdat je continue bezig bent met het managen van projecten en programma’s en daarbij vinger aan de pols houdt of de projecten en programma’s nog de verandering brengt die ze willen behalen. Dit houdt in, dat je veel afstemming hebt met alle andere afdelingen binnen IT en met project- en programma-managers. Als PA beoordeel, bewaak en rapporteer je namelijk over de voortgang van alle projecten en programma’s die binnen IT zijn gestart en maakt het team inzichtelijk aan Senior Management of ze nog op de juiste koers zitten. De digitale transformatie, zorgt ervoor dat ‘hoe’ ze Project Portfolio Management doen ook verandert. Dit betekent dat naast dat ze bezig zijn om veranderingen te leveren, middels projecten en programma’s voor alle onderdelen van de bank, ze ook zelf moeten veranderen. Denk hierbij aan veranderingen van hoe ze projecten en programma’s doen en ook hoe ze deze gaan managen.

 •  Je zorgt er dus voor dat alle (strategische) stakeholders worden betrokken en met positieve energie samenwerken aan de projecten en programma’s in de Projecten Portfolio;
 • Je werkt mee om de digitale transformatie van de IT organisatie van NIBC vorm te geven en te zorgen dat ze met Portfolio Office hierop aansluiten;
 • Je krijgt in deze rol snel helder hoe de verschillende IT- en business onderdelen met elkaar samenwerken;
 • Daarnaast kan je snel impact maken, aangezien je met je team rapporteert aan Senior Management van de bank.

Hoe ziet jouw team eruit?

Als PA kom je in het Portfolio Office team terecht binnen de business unit IT. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het managen van de projectenportfolio van de bank. Dit betekent dat je alle facetten van het leiden van projecten, programma’s en portfolio’s gaat leren kennen en toepassen. Denk dan bijvoorbeeld aan: business cases maken en beoordelen, vaststellen of er afhankelijkheden zijn tussen projecten en welke risico’s er zijn en hoe ze gemitigeerd kunnen worden.

Je komt in een relatief klein en jong team terecht, van circa zeven mensen, dat de ambitie heeft om de komende jaren te professionaliseren en snel in staat is om te anticiperen op veranderingen binnen of buiten de organisatie. Dit is essentieel voor de IT organisatie om maximaal wendbaar te zijn en zo de strategische doelstellingen te realiseren. Dit team zorgt ervoor dat de combinatie van het leveren van IT-producten met de juiste business implementatie tot de gewenste verandering leidt.

Daarnaast wordt jouw leidinggevende omschreven als mensgericht en transparant in de communicatie. Zij zal je coachen en samen met jou kijken hoe jij je het beste kan ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel. 

Functie eisen

NANI search is voor deze rol bij NIBC op zoek een energieke en communicatief vaardige portfolio analist, die het Portfolio office team komt versterken! De volgende voorwaarden, competenties en eigenschappen vinden we belangrijk bij jou terug te zien:

 • Een WO bachelor en/of masterdiploma (Bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde, Change management, Economie of Business Information Management) en 0 - 3 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt affiniteit met IT.
 • Je bent daadkrachtig en in staat om structuur te brengen.
 • Geweldige communicatieve vaardigheden en je kan makkelijk verbinding maken met anderen.
 • Je bent daadkrachtig en in staat om structuur te brengen.
 • Je bent initiatiefrijk en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 •  Het vermogen om snel in staat te zijn om op operationeel, tactisch en strategisch niveau te acteren
 • Goede consultancy en analytische skills (presenteren, adviseren).
 •  Je bent een echte teamplayer.
 • Je bent veerbaar. NIBC zit midden in de digitale transformatie van de bank. Zo’n verandering gaat niet zonder slag of stoot. Je krijgt een kick van het betrokken zijn bij veranderprocessen. Je hebt dus het vermogen om effectief om te gaan met veranderende verwachtingen of uitdagingen.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal zijn een must.
 • Een pré is je ervaring met Scrum/Agile werken.

 

Solliciteren?

In bijgaand Youtube filmpje krijg je nog een extra, goed beeld van Young Colfield.

https://www.youtube.com/watch?v=aHoZdatFEAY

Word je enthousiast van alles? Neem dan contact op met Nathalie Schellart (06-14182362 / nathalie.schellart@nanisearch.nl of Nicole van der Plas (06-46121789 / nicole.vanderplas@nanisearch.nl)

Alle info ook op www.nanisearch.nl