Business IT Traineeship NIBC

Business Analist @ IT Corporate

 

Voor Young Colfield zijn we op zoek naar kandidaten voor het NIBC IT Business Program in Den Haag. Young Colfield faciliteert een voedingsbodem waarin talent kan groeien. De boel in beweging krijgen, daar geloven ze in. Ze doen dit onder andere met hun Dedicated Programs. Deze Dedicated Programs focussen zich specifiek op één bedrijf, in dit geval NIBC.

In een jaar groeien van afgestudeerde met veel potentie tot zelfverzekerde high potential met een flinke dosis inhoudelijke en persoonlijke kennis! Met het IT Traineeship bieden zij jou het beste van twee werelden:

 • Enerzijds learning on the job in de dynamische IT omgeving van NIBC, waar je je in korte tijd inhoudelijk sterk kan ontwikkelen tot een volwaardige professional.
 • en anderzijds een uitgebreid hard- en softskill trainingsprogramma (die je samen met jouw team van 4-8 andere trainees doorloopt), persoonlijke begeleiding en niet te vergeten de kennissessies & sociale activiteiten bij Young Colfield in Amsterdam. Zodat jouw groeicurve zo steil mogelijk gemaakt kan worden.

Wat kan je verwachten in het NIBC programma:

Je gaat 13 maanden lang via Young Colfield aan de slag bij NIBC. In het selectieproces bepalen jullie samen welke rol het beste matcht bij jouw ervaringen en ambities. Ze vinden het namelijk belangrijk dat jij op een plek terecht komt die bij je past. Want als jij op je plek zit, kun jij zijn wie je bent en zo waarde toevoegen. En dat is nou precies wat wij en NIBC graag willen! Tijdens dat jaar biedt Young Colfield jou een persoonlijk ontwikkelingstraject, waardoor jij een prachtige kick-start kan maken van jouw carrière.

NIBC is een middelgrote speler in de financiële dienstverlening en is voortdurend op zoek naar niches waar andere banken niet kunnen opereren. Wanneer hun commerciële afdelingen marktkansen identificeren, is de uitdaging voor NIBC IT om snel nieuwe IT-oplossingen te realiseren en daarmee in te spelen op de behoeften van de klanten van NIBC. Bankieren wordt immers steeds meer digitaal en IT gedreven! NIBC doet dit door te werken met geavanceerde technologieën en de ondernemersgeest die door de aderen van het bedrijf stroomt.

Digitale transformatie
Word je enthousiast van het meewerken aan een vooruitstrevend bedrijf dat middenin een digitale transformatie zit? Dan is NIBC de plek voor jou! De IT-afdeling is namelijk de drijvende kracht achter de digitale transformatie van de bank. Deze transformatie heeft onder andere als doel om de business en de IT verder met elkaar te verbinden en integreren. De nieuwe IT organisatie streeft ernaar om snel product ontwikkelingen en/of digitale software gerelateerde ontwikkelingen op te leveren. Door de implementatie van Agile werkvormen wordt de samenwerking in gezamenlijke projecten geïntensiveerd. De uiteindelijke transformatie naar DevOps creëert een soepele circulaire run van ontwikkeling, implementatie, beheer en verandering mogelijk maken, waardoor NIBC nog beter in staat is om snel nieuwe kansen te benutten.

Wat leer je in het persoonlijke ontwikkelingstraject?

Bij Young Colfield helpen ze jou om zelfbewuster te worden. Waar ben je goed in, wat zijn je valkuilen én hoe kan je impact maken op een manier die bij jou past. Dit doen ze door:

 • Eén op één begeleiding.
 • Het soft-/hardskill trainingsprogramma.
 • Het samen voorbereiden en faciliteren van evaluatiegesprekken met je NIBC manager.
 • Én het team dat je vormt met 4-8 andere IT trainees waarbij veel aandacht wordt besteed aan teambuilding en intervisie momenten met elkaar.

Oftewel, alles wat te maken heeft met jouw ontwikkeling is allemaal gericht op het faciliteren van jouw groei in de dingen die jij leuk en belangrijk vindt!

Wat levert het programma jou op?

Het ontwikkelen van jouw talent, zowel inhoudelijk als persoonlijk, staat bij Young Colfield én NIBC centraal. Na een jaar loopt het trainingsprogramma af en bij een prettige samenwerking is de intentie dat NIBC het contract overneemt, waardoor je daar in dienst kan treden. Met een flinke dosis inhoudelijke kennis rijker, bewuster van wat je talenten en valkuilen zijn én een scherper kompas welke richting jij op wilt met je carrière.

 

Wat houdt de rol van Business Analist @ IT Corporate in bij NIBC?

Krijg je energie van het analyseren van informatie en het verbeteren van processen om bedrijfsgroei mogelijk te maken? En wil je graag een rol vervullen in de digitale transformatie van de bank? Lees dan verder…

Als business analist heb je een sleutelrol in de organisatie. Je analyseert de informatie en de processen die nodig zijn om bedrijfsinitiatieven te ondersteunen. Je verzamelt en formuleert de functionele en niet-functionele vereisten van bedrijfsoplossingen en weet hoe je deze moet communiceren naar verschillende stakeholders. Hierdoor ben je altijd op zoek naar innovatieve oplossingen voor het bereiken van de strategische doelen van de bedrijfs- en IT-afdelingen. Verder:

 • Ben je verantwoordelijk voor het analyseren en ontwerpen van huidige en toekomstige bedrijfs- en IT-processen op het gebied van de Coporate Banking producten, zoals Fintech en Structured Finance producten.
 • Ondersteun je de digitale transformatie, door mogelijkheden voor verbeteringen in bedrijfsprocessen en applicaties te identificeren waardoor onze bedrijfs- en IT-processen beter worden ondersteund.
 • Geef je advies over het optimaliseren van het gebruik van bestaande tools en systemen, zoals de spaarapplicatie Thaler en het klantportaal en CRM-systeem gebaseerd op Salesforce.
 • Ga je aan de slag voor de nieuwste technologie trends en vergroot je proactief de bekendheid van innovaties op het gebied van informatietechnologie en digitale oplossingen voor de Corporate business.
 • Ben je een sparringpartner voor bedrijven, je IT-team, producteigenaren en andere belanghebbenden.
 • Doe je aanbevelingen voor de laatste innovatieve ontwikkelingen en help je mee in implementatie van een project of (digitale) oplossing.
 • Krijg je kansen om een eigen domein van expertise te ontwikkelen of te behouden.
 • Bouw je actief voort op- en draag je bij aan het Business Analysis Centre of Expertise (CoE).

Hoe ziet jouw team eruit?
Als business analist maak je deel uit van het IT-team van Corporate Banking. Dit team is een multidisciplinair team dat alle applicaties voor de Corporate Bank (NIBC Leasing, Corporate loans en het hele betalingsverkeer voor de bank) ontwikkelt en onderhoudt. Het team bestaat uit business analisten, application managers, data / BI engineers, Salesforce engineers, integratie engineers, een testmanager, een servicemanager en een projectmanager. Hun ambitie is om de komende tijd de teams te evolueren naar Agile gedreven teams die de Corporate Bank helpt bij het selecteren, verwerven en ontwikkelen van de applicaties die de klanten op hun beslissende momenten ondersteunen. Je krijgt bij NIBC dus de kans om een van de kartrekkers te worden in het realiseren van deze digitale transformatie!

Functie eisen

NANI search is voor deze rol bij NIBC op zoek een energieke en flexibele business analist, die het IT Corporate team komt versterken! De volgende voorwaarden, competenties en eigenschappen vinden we belangrijk bij jou terug te zien:

 • Een WO bachelor en/of masterdiploma (Bijvoorbeeld Bedrijfsinformatietechnologie of Bedrijfskunde) en 0 - 3 jaar werkervaring.
 • Je hebt affiniteit met IT. 
 • Je bent initiatiefrijk: je kan zelfstandig werken en je bent proactief.
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden: het vermogen om tot de kern te komen en deze in de juiste context te plaatsen.
 •  Je hebt geweldige communicatieve vaardigheden en groot verantwoordelijkheidsgevoel. 
 • Je hebt consultancy vaardigheden (je kan goed presenteren & adviseren).
 • Je bent een echte teamplayer.
 • Je bent veerbaar. Je hebt het vermogen om effectief om te gaan met veranderende verwachtingen of uitdagingen.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal zijn een must.
 • Een pré is je kennis van methoden en best practices voor bedrijfsanalyse

 

Solliciteren?

In bijgaand Youtube filmpje krijg je nog een extra, goed beeld van Young Colfield.

https://www.youtube.com/watch?v=aHoZdatFEAY

Word je enthousiast van alles? Neem dan contact op met Nathalie Schellart (06-14182362 / nathalie.schellart@nanisearch.nl of Nicole van der Plas (06-46121789 / nicole.vanderplas@nanisearch.nl)

Alle info ook op www.nanisearch.nl