Interim Online Communicatieadviseur (32-40 uur per week) 

Voor onze opdrachtgever Equans zijn wij op zoek naar een Online communicatie adviseur. Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 6000 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen zij opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Zij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen zij hun klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan ze hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

Online zijn er vrijwel geen geheimen voor je en jij weet wat de nieuwste digitale hypes zijn. Je hebt een visie op intranet, waarbij je vooral de gebruiker centraal zet. Jouw kennis van SharePoint en Microsoft 365 is hierbij onmisbaar. Je bent een early adopter en weet dit in om te zetten in online strategieën.

 

Ben jij sterk in het maken van betekenisvolle content?  Dan maken we graag kennis met jou!

 

Wat ga jij doen?

Als Online Communicatie Adviseur ben jij de product owner van intranet. Je stimuleert collega’s in het gebruik van intranet en de continue doorontwikkeling van intranet is een belangrijke taak. Daarnaast werk jij aan interne online communicatie en beheer je de social media accounts. Kortom, je bent bezig met alles wat online communicatie is.  Met oog voor de verschillende doelgroepen en de juiste tone of voice.

Wat ga je verder doen:

 • Je bent product owner van intranet en neemt het voortouw in de (continue) doorontwikkeling van intranet, passend bij de doelgroep(en) van Equans.
 • Je bent adviseur/sparringpartner voor de afdeling ICT.
 • Je organiseert workshops voor interne redacteuren en site-eigenaren en bent aanspreekpunt voor het beheer.
 • Je stelt jaarlijks een adoptieplan voor intranet op en stimuleert het gebruik onder de verschillende doelgroepen.
 • Je houdt de snel veranderende online wereld goed in de gaten en komt proactief met voorstellen voor (nieuwe) digitale middelen en mogelijkheden.
 • Je bent goed in het schrijven van teksten en weet welke (online) content je inzet op welk moment voor welke doelgroep.
 • Je adviseert over het gebruik van interne online kanalen en onderhoudt en vernieuwt de social media kanalen.

Je maakt deel uit van het Communicatie team in Bunnik, dat verantwoordelijk is voor de interne en corporate communicatie, en rapporteert aan de Manager Corporate Communicatie.

Je komt te werken in een organisatie waar ze nieuwe ideeën en initiatief erg waarderen. Een inspirerende omgeving waar leuke mensen samenwerken. Je kan, mag en moet jezelf laten zien!

 

Wie ben jij?

Om goed tot je recht te komen in de rol van Online Communicatie Adviseur zoeken ze bovenal een prettige en open persoon met passie voor online en bij voorkeur affiniteit met techniek.

Daarnaast breng je mee:

 • Een afgeronde HBO opleiding Communicatie en 4 jaar relevante werkervaring binnen online en social media.
 • Je hebt een visie op de ontwikkelingen van het vakgebied online communicatie en kunt deze overbrengen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met intranet SharePoint, Microsoft 365 en Google Analytics.
 • Je bent creatief en tekstueel sterk in online content.
 • Je bent enthousiast, gedreven, innovatief en denkt out of the box. Daarnaast ben je gewend advies te geven, ben je klantgericht en sta je stevig in je schoenen. Je werkt graag samen met collega’s op verschillende niveaus.  
 • Je bent analytisch ingesteld, je meet resultaten en past je learnings toe om resultaten te verbeteren.