Senior Cost Engineer

 

Onze opdrachtgever heeft wereldwijd 154.950 medewerkers en is actief binnen 70 landen. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. Ze zijn koploper van de energietransitie en streven ernaar om klimaatverandering tegen te gaan en zorg te dragen voor verantwoord gebruik van de beschikbare resources. Ze voorzien hun klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten. 

Ze werken met een team specialisten aan ontwerp, realisatie, onderhoud & beheer en exploitatie van technische installaties. Ze richten zich op complexe (nieuwbouw)projecten, klant specifieke opdrachten, services & onderhoud en kennisontwikkeling. Ze zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Hun opdrachtgevers waarderen het dat ze zich eerst inleven in hun behoeften voor ze een oplossing op maat aanbieden. Ze stimuleren ondernemerschap en zijn altijd op zoek naar creatieve, duurzame oplossingen. Jouw inlevingsvermogen en passie voor techniek kun je dus bij deze organisatie goed kwijt.

 

Als Senior Cost Engineer ben je zelfstandig verantwoordelijk voor het begroten van onderhoud aan gebouw gebonden installaties. Dit ga je doen bij diverse opdrachtgevers in zorg, onderwijs en/of (commercieel) vastgoed. De projectbudgetten variëren hierbij van enkele tienduizenden Euro’s tot wel 30 miljoen Euro.

Wat ga je doen en wat zijn je verantwoordelijkheden?

 • Je maakt op basis van (deel)bestekken, tekeningen, asset lijsten, de onderhoudsfilosofie en natuurlijk de behoefte van onze klanten begrotingen voor (gebouw gebonden) onderhoud.  
 • Je bezoekt de locaties voor opname en beeldvorming van de werkzaamheden. 
 • Je stelt onderhoudsvoorstellen op. 
 • Je adviseert de organisatie over de te volgen begrotingsstrategie.  
 • Je hebt regelmatig overleg met serviceleiders en de contract- en regiomanagers over de totstandkoming van onderhoudsbegrotingen en de te volgen begrotingsstrategie. 
 • Continue neem je het begrotingsproces kritisch onder de loep en waar nodig draag je proactief verbeteringen aan en weet je deze te implementeren. 
 • Je ontwikkelt voor diverse onderhoudsvraagstukken begrotingskengetallen.

 

Functie-eisen

Het team calculatie onderhoud vraagt naast technische kennis ook een enthousiaste, nieuwsgierige collega die out of the box durft te denken. Je opereert in een sterk veranderende omgeving en bent in staat je te ontwikkelen, om blijvend succesvol te zijn in deze rol. Je wilt graag de diepte in op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid in relatie tot onderhoudsvraagstukken.

 

 

Kennis & vaardigheden

 • HBO werk en denk niveau (technische bedrijfskunde, WTB, E, AOT, HIT, etc.)
 • Ervaring met begroten van onderhoudsvraagstukken binnen de utiliteit. 
 • Kennis van onderhoudsnormeringen zoals NEN2767. 
 • Cijfermatig sterk en communicatief vaardig. 
 • Een servicegerichte, dienstverlenende instelling.

 

Wat bieden zij?

Bij deze organisatie werk je mee aan inventieve, duurzame en energiebesparende oplossingen. Ze bieden je een baan met volop ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden, daarnaast bieden ze een aantrekkelijk salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Tot slot heb je bij een dienstverband van 40 uur per week 38 vrije dagen per jaar zodat werk en privé goed in balans is te houden.

De standplaats is Zaandam.

 

Solliciteren?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nathalie Schellart (06-14182362) of Nicole van der Plas (06-46121789) of via info@nanisearch.nl. Meer informatie ook op www.nanisearch.nl

Wil je direct solliciteren? Stuur ons dan je curriculum vitae en motivatie.