Facility Manager IFM

 

Voor een opdrachtgever op het werkveld van Integrated Facility Management zijn we per direct op zoek naar een Facility Manager die werkzaam zal zijn op een aantal locaties in omgeving Noord-Holland.

De ontwikkelingen richting ‘smart buildings’, ‘green offices’ en ‘healthy offices’ vragen om een integrale aanpak van soft services als het gaat om de bedrijfsvoering en energie en hard services als het gaat om de installaties. De keuze voor onze opdrachtgever betekent voor hun klanten één aanspreekpunt als sparringpartner op strategisch niveau. Vanuit dit strategisch perspectief organiseren zij de services op het gebied van onder meer energie, water, afval, beveiliging, catering, schoonmaak, technisch beheer en onderhoud integraal. Van ontwerp en advies tot management en van realisatie tot en met continue optimalisatie.

Onze opdrachtgever vervult als managing partner een proactieve adviesrol bij hun klanten. Zij helpen hun klanten de dienstverlening zo te organiseren dat zij winst behalen in efficiency, productiviteit én comfort. Zo leveren zij een bijdrage aan het behalen van strategische doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, huisvesting en medewerkersproductiviteit en -tevredenheid. Daarbij ontzorgen zij hun klanten volledig, zodat de klant de ruimte heeft om zich te focussen op zijn core business. Op die manier maken zij de stap van commodity naar added value.

Functieomschrijving

In deze functie van Facility Manager IFM ben je verantwoordelijk voor een effectieve en efficiënte coördinatie van de overeengekomen integrale facilitaire dienstverlening op 4 locaties bij onze opdrachtgever voornamelijk in Noord-Holland. In de integrale facilitaire managementcontracten zijn zowel hard- als soft services opgenomen, dit betekent dus techniek en soft services. De focus in deze rol ligt meer op de hard services, daar het contract voor 80% uit techniek/ hard services dienstverlening bestaat binnen een industriële omgeving. Je bewaakt de gemaakte afspraken op kwalitatief, financieel en procesmatig niveau en zorgt voor de dagelijkse operationele aansturing van de verschillende facilitaire diensten waarbij je ook externe leveranciers aanstuurt.

Je bent financieel eindverantwoordelijk waarbij je stuurt op budget en rendement, maar waarbij je ook oog hebt voor de mogelijke besparingen voor de opdrachtgever. Voor de opdrachtgever ben jij het aanspreekpunt; degene die weet wat er speelt en kennis van zaken heeft. De opdrachtgever ervaart dat jij haar portemonnee beheert. 

Periodiek verzorg je een heldere (financiële) managementrapportage waarmee je zowel de klant als de eigen organisatie inzicht verschaft. Je zal op tactisch en strategisch niveau met de opdrachtgever communiceren. Continu ben je op zoek naar innovatieve methodes en technieken om de multidisciplinaire samenwerking nog beter uit te voeren en lever je een actieve bijdrage aan het initiëren van verbetervoorstellen waarbij je een scherp oog hebt voor de ontwikkelingen bij zowel de klant als in de markt. Je zorgt voor een goede/volwassen relatie met onze opdrachtgever en bent hierin een gelijkwaardig gesprekspartner. Op operationeel en tactisch niveau heb je regelmatig overleg met de klant, leveranciers en binnen de eigen organisatie.

Functie-eisen

 • Je beschikt over een afgeronde facilitaire opleiding op HBO niveau
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werk, waaronder enkele jaren bij een facilitaire dienstverlener
 • Je bent financieel sterk ontwikkeld
 • Je beschikt over een klantgerichte en proactieve houding.
 • Je bent sterk in plannen en organiseren, hebt aandacht voor kwaliteit en bent in staat om op uitstekende wijze relaties op te bouwen en te onderhouden.
 • Je beweegt je gemakkelijk in een organisatie waarin verschillende belangen een rol spelen en je bent een goede gesprekspartner op alle niveaus
 • Je hebt affiniteit met techniek en duurzaamheid

 

Competenties

 • Klantgericht handelen
 • Plannen en organiseren
 • Resultaatgericht
 • Ondernemerschap
 • Vasthoudendheid
 • Technisch onderlegd 

Zij bieden

 • Een uitdagende baan (minimaal 4 dagen) met volop ontwikkelings-en opleidingsmogelijkheden.
 • Aantrekkelijk salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Bij een dienstverband van 40 uur per week 38 vrije dagen per jaar, zodat werk en privé goed in balans is te houden.
 • Lease auto

Solliciteren?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nathalie Schellart (06-14182362) of Nicole van der Plas (06-46121789) of via info@nanisearch.nl

Wil je direct solliciteren? Stuur ons dan je curriculum vitae en motivatie.